Orgaanschade Reader (partners: Haemoscan & UMCG)

Orgaanschade Reader  (partners: Haemoscan & UMCG)

Samen met Haemoscan en het UMCG zijn wij onlangs gestart met de ontwikkeling van orgaanschade readers.

Met een snelle en accurate diagnose kunnen levens gered worden. Na een chirurgische ingreep, infectie of een trauma lopen diverse organen schade op en is het van belang snel te kunnen aantonen welke organen zijn aangedaan. Kennis over welke organen precies aangedaan zijn maakt een snelle diagnose en ingrijpen mogelijk.

Sinds kort worden biomarkers gebruikt als laboratorium testen om orgaanschade te meten uit bloed samples. De schade kan mechanisch zijn,of als gevolg van bijvoorbeeld een ontsteking, zuurstof tekort of als gevolg van een ophoping van afvalstoffen (metabool). Haemoscan heeft methodes ontwikkeld waardoor voordat het orgaan functieverlies krijgt de stress al gemeten kan worden.  De testen kunnen uitgevoerd worden op urine, waardoor de test niet belastend is voor de patiënt en kan worden uitgevoerd door verplegend personeel en in de thuissituatie.

In dit project ontwikkelen wij een Point of Care test waarbij doormiddel van een elektronisch apparaat de schade van specifieke organen gemeten kan worden.

Partners:
Haemoscan
UMCG

Dit project wordt medegefinancierd door de Europese Gemeenschap, Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) en de provincie Groningen, Innovatief Actieprogramma Groningen-3